Projecten

Stel je eens voor: in de donkere dagen voor Kerst het licht van Gods liefde laten schijnen door een vuur te ontsteken (Lukas 12:35) wat door het donker heen breekt, en deze te verspreiden. Denk hierbij aan thee drinken met mensen die eenzaam zijn, zingen in een bejaardentehuis, op straat in de kou warme chocolademelk gratis uitdelen, enzovoort. Die warmte willen graag uitdragen. Hoe mooi is dat?

De projecten voor 2019 zijn:

1. Kerstsfeer in huis
We gaan bij mensen op bezoek om ook daar de echte kerstsfeer te brengen. Het gaat vaak om mensen die al wat ouder zijn en daardoor vaak minder contacten hebben. Voor hen is het geweldig dat ze thuis worden bezocht! We gaan zorgen dat deze mensen ook echt kunnen toeleven naar kerst. Over de koekjes en versiering hoef je je geen zorgen te maken, die krijg je namelijk mee. De ouderen zijn al geïnformeerd en staan te trappelen!

2. Muziek in het centrum 
Een plek die we zeker niet mogen missen is het centrum van Ede. Zelfs ’s avonds is hier nog genoeg te beleven. Daar willen wij ook graag onderdeel van uitmaken, door hier ook licht te brengen. Help je mee om mensen te herinneren waarom ze nu kerstcadeaus kopen? We gaan in het centrum op het plein muziek maken. Ben je muzikaal, speel je een instrument, schrijf je dan in op dit project.

3. Meet-Inn (vol)
Een plek waar jullie hulp erg gewaardeerd wordt is het inloopcentrum “Meet-Inn”. Samen met de gasten gaan we hier een gezellige huiskamer creëren. Een echte aanrader als je houdt van een spelletje, een goed (kerst)verhaal en een een bakje koffie en thee!

4. Een oud verhaal (vol)
In de dagen voor kerst kan het behoorlijk rustig en donker zijn in de bejaardentehuizen. En dat terwijl kerst juist over Jezus komst naar deze wereld hoort te gaan. Wil je dit ook hier laten zien door ouderen een onvergetelijke avond geven met zingen, gezelligheid en goede gesprekken? Kom dit project dan versterken!

5. Handen uit de mouwen
Ben jij niet bang voor vieze handen? Wil jij mensen blij maken met de klusjesman of -vrouw die in jou schuilt? Je pakt in dit project klussen in huis of tuin aan bij mensen die dit zelf helaas niet lukt. Denk aan: Een boom omzagen, een bovenverdieping schoonmaken, in de weer met verf en behang en meer! Wat is er mooier dan hen die het goed kunnen gebruiken een opgeknapt huis en een hele grote glimlach te bezorgen?

6. De Kerst Taxi
Heb je een auto en vind je rijden leuk? Hoe leuk is het dan om in een versierde auto met kerstmuziek mensen rond te rijden. Vanaf Ede-Wageningen zul jij als gratis taxi reizigers op hun bestemming in Ede brengen. Maak je geen zorgen over de benzinekosten, deze worden vergoed!

7. Connect Us
Heb jij zin om een balletje te trappen deze avond? In samenwerking met Connect Us organiseren we een voetbaltoernooi, waar zowel Nederlandse als gevluchte jongeren aan meedoen. Een sportieve avond dus, mét ruimte voor mooie ontmoetingen.

Reacties gesloten